Stegen i hallen!


Vi kör både en herrstege, damstege samt dagsstege i hallen enligt schema nedan.

Herrstegen: https://ligaspel.se/angelholm/padel2/

Damstegen: https://ligaspel.se/angelholm/padel3/

Dagsstegen: https://ligaspel.se/angelholm/padel5/

Maximalt antal lag i herrstegen är 60 lag fördelat på 10 grupper och i damstegen 24 lag fördelat på 4 grupper. Vid fler anmälningar än så skapas en kö och vi tar in lag allt eftersom andra lag eventuellt hoppar av. Anmälan kostar 1300 kr per lag och omgång.

Vi spelar alltså 6 lag i varje grupp vilket innebär 5 matcher per omgång fördelat på 5 veckor enligt schema nedan. Efter varje omgång flyttas två lag upp och två lag ner från varje grupp (utom grupp 1 och grupp 10 där upp- respektive nedflyttning ej är möjligt)

Alla som har matcher kl 21.30 får kostnadsfritt flytta dessa vid behov och i mån av lediga tider till en tid innan kl 17.00 en vardag samma vecka som matchen ligger enligt schema. Detta ska i så fall meddelas senast dagen innan matchen är schemalagd via mail till stegen@engelholmspadel.se så bokar vi önskad tid 1,5 timme (om ledig tid finns). Den ursprungliga schemalagda tiden tillfaller då Ängelholm Padelklubb.

Har du frågor så vänligen hör av dig till stegen@engelholmspadel.se

Anmälan görs via Matchi.se (har du inget konto där så skapa dig ett kostnadsfritt). Är du befintligt lag får du mail automatiskt inför varje ny omgång och är du ny så maila på stegen@engelholmspadel.se så mailar vi länk om det finns platser lediga.

Stegen gör sommaruppehåll från mitten av juni till slutet av augusti varje år. De som är med sista omgången innan uppehållet har förtur till när stegen sätter igång efter uppehållet och rankingen grundas på resultatet från före uppehållet.
Lag som hoppar av en omgång har förtur om det blir lediga platser i nästkommande omgång. Blir det inga lediga platser då eller de väljer att stå över ytterligare en omgång försvinner förturen och man placeras sist i kön om man vill fortsätta.

Tider

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

17.00-18.30

Dam grupp 3

Herr grupp 3

Herr grupp 7

------------

18.30-20.00

Dam grupp 2

Herr grupp 2

Herr grupp 6

------------

20.00-21.30

Dam grupp 1

Herr grupp 1

Herr grupp 5

Herr grupp 9

21.30-23.00

Dam grupp 4

Herr grupp 4

Herr grupp 8

Herr grupp 10


Regler

Spel i grupper om sex lag med fem matcher per lag där de två första lagen av gruppen avancerar till nästa högre grupp och de två sista lagen i gruppen degraderas till gruppen under. Matcherna spelas på tid 90 minuter (minus 3 min för uppvärmning) eller först till två set. Seten är vanliga set till sex game med tiebreak till sju vid sex lika i game. Vi spelar varje game med Golden Point. Detta innebär att det är en avgörande boll vid 40-40. Returtagarna bestämmer vilken sida serven ska ska spelas i.  Sidbyte vid ojämnt antal spelade game.
Hinner inget lag till två set vinner det lag som vann första set om spel pågår i andra set. Pågår spel i tredje set vinner det lag som har flest game i tredje setet när det är tre minuter kvar. Är det lika med tre minuter kvar spelas ett tiebreak som avgör. En match kan alltså inte sluta oavgjord.
Man ska vara på plats en kvart i förväg om man inte har första matchen för dagen och matcher börjar tidigare om föregående match är slut innan sluttid och spelarna inte vill träna (vilket man såklart får om man vill) resten av deras tid.
Placering i gruppen avgörs genom flest vinster och vid lika antal vinster avgör inbördes möte. Skulle tre eller fyra sluta på samma poäng och där lagen har samma antal vinster inbördes inom "den gruppen" avgör total gameskillnad och därefter totalt antal vunna game. Det är tillåtet att ta in jämnbra reserv för en match, dock inte ta in spelare från en högre division i padelstegen om det inte godkänns först av motståndarlaget. Man får inte vara permanent medlem i två lag i stegen.

Resultat rapporteras in via https://ligaspel.se/angelholm senast ett dygn efter spelad match. Icke rapporterade matcher på torsdagen i sista veckan för omgången kommer att ge noll poäng till båda lagen.
Vill man hoppa av stegen så meddela gärna detta SENAST en vecka innan sista match i aktuell omgång. Anmäler man sig inte via Matchi.se innan utsatt tid tas det som ett avhopp och lag från ”väntelistan” tas in istället.

Kostnad är 1300 kr per lag och omgång. Det ingår alltså fem matcher (130 kr per match och person och då ingår banhyran).

Inga matcher flyttas kostnadsfritt (utom de som ligger kl 21.30, se info ovan). Alternativen som finns är att spela matchen som den ligger med ordinarie lag vilket såklart är det bästa, men annars att ta in likvärdig reserv och spela matchen. I värsta fall får man lämna WO (0-6 0-6) om man inte kan spela. Alternativet att komma överens med motståndarna och själv boka och betala en ny tid finns såklart oxå. Den ordinarie tiden för stegen ansvarar ni själv för och kan antingen utnyttjas för träning eller säljas till vem man vill eller byta mot annan match i stegen. Allt detta ombesörjs i så fall av lagen själva och man får gärna använda vår Facebook grupp för att sälja eller byta tider.

Vid avhoppande lag tas lag in från väntelistan. Admin äger rätt att ändra i grupperna för att få ihop jämnaste möjliga stege vid nya, utbyte eller avsaknad av lag. Inget lag kan dock bli flyttat mot sin vilja mer än en grupp upp eller ner.


Frågor eller annat mailas till
stegen@engelholmspadel.se.


Dagsstegen! 

Information Dagsstegen omgång 4 
Tyvärr är det inte tillräckligt många som anmälde sig till Dagsstegen vilket betyder att den inte kommer starta nästa vecka. Ni som anmält kommer få en återbetalning inom 3-5 bankdagar.
Vi kommer försöka dra igång Dagsstegen igen inom kort och hoppas på mer anmälningar då.

Regler mm är detsamma som för den vanliga stegen men undantag är enligt nedan:

Konceptet är att en person i laget får ett klippkort när man anmäler sig och detta fungerar för bokning under omgångens tidsramar på vardagar mellan klockan 06-16.
Man kommer överens med motsåndarna om dag och speltid sedan bokar hemmalaget bana med två timmar/match med klippkortet. ÄngelholmPadelklubb kommer publicera lottade matcher samt tabeller och poängrapportering sker av lagen via ligaspel.se.
Minst en person i varje lag måste skaffa sig ett kostnadsfritt konto på ligaspel.se.

Anmälan kostar 900 kr per lag och omgång.

Vi planerar att spela 5 lag i varje grupp (kan bli annat antal beroende på hur många som anmäler sig men varje lag är garanterat minst 4 matcher per omgång) vilket innebär 4 matcher som får spelas när som helst man önskar inom omgångens tidsperiod. Efter varje omgång flyttas lag upp och lag ner från varje grupp för att få möta olika motstånd och få till jämnast möjlligast grupper. 

Resultat och spelschema  https://ligaspel.se/angelholm/padel5