Stegen startar i hallen!
Som vi tidigare meddelat kommer vi att dra igång padelstegen i vår nya fantastiska inomhushall när denna är klar. Både en herrstege och en damstege kommer att startas vecka 11 enligt schema nedan.
Herrstegen kommer att ta vägledning från resultat från sista omgången i stegen i tältet men det är inte garanterat att man kommer att få en plats i den grupp man ligger nu utan man kan bli flyttad maximalt en grupp upp eller ner och detta gör vi för att få en så jämn stege som möjligt där alla matcher blir så tuffa och roliga som vi alla vill.
Damstegen är helt ny och här kommer vi att försöka sätta ihop en så jämn stege som möjligt efter information vid era anmälningar om ungefärlig spelstyrka på era lag.

Som vi tidigare har sagt har man företräde till stegen inomhus om man idag deltar i stegen i tältet och denna förtur gäller om man anmäler sig senast torsdag 21/2. Därefter anmäler sig alla lag på lika villkor.

Maximalt antal lag i herrstegen är 60 lag fördelat på 10 grupper och i damstegen 24 lag fördelat på 4 grupper. Vid fler anmälningar än så skapas en kö och vi tar in lag allt eftersom andra lag eventuellt hoppar av. Inbetalda anmälningsavgifter för lag utöver maxantalet kommer att betalas tillbaka. Anmälan kostar 1300 kr per lag och omgång.

Vi spelar alltså 6 lag i varje grupp vilket innebär 5 matcher per omgång fördelat på 5 veckor enligt schema nedan. Efter varje omgång flyttas två lag upp och två lag ner från varje grupp (utom grupp 1 och grupp 10 där upp- respektive nedflyttning ej är möjligt)

Har du frågor så vänligen hör av dig till stegen@engelholmspadel.se

Anmälan görs via Matchi.se (har du inget konto där så skapa dig ett kostnadsfritt) enligt följande länk:Tider

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

17.00-18.30

Dam grupp 3

Herr grupp 3

Herr grupp 7

------------

18.30-20.00

Dam grupp 2

Herr grupp 2

Herr grupp 6

------------

20.00-21.30

Dam grupp 1

Herr grupp 1

Herr grupp 5

Herr grupp 9

21.30-23.00

Dam grupp 4

Herr grupp 4

Herr grupp 8

Herr grupp 10


Regler

Spel i grupper om sex lag med fem matcher per lag där de två första lagen av gruppen avancerar till nästa högre grupp och de två sista lagen i gruppen degraderas till gruppen under. Matcherna spelas på tid 90 minuter (minus 3 min för uppvärmning) eller först till två set. Seten är vanliga set till sex game med tiebreak till sju vid sex lika i game. Sidbyte vid ojämnt antal spelade game.
Hinner inget lag till två set vinner det lag som vann första set om spel pågår i andra set. Pågår spel i tredje set vinner det lag som har flest game i tredje setet när det är tre minuter kvar. Är det lika med tre minuter kvar spelas ett tiebreak som avgör. En match kan alltså inte sluta oavgjord.
Man ska vara på plats en kvart i förväg om man inte har första matchen för dagen och matcher börjar tidigare om föregående match är slut innan sluttid och spelarna inte vill träna (vilket man såklart får om man vill) resten av deras tid.
Placering i gruppen avgörs genom flest vinster och vid lika antal vinster avgör inbördes möte. Skulle tre lag sluta på samma antal vinster avgör total gameskillnad och därefter totalt antal vunna game. Det är tillåtet att ta in jämnbra reserv för en match, dock inte ta in spelare från en högre division i padelstegen om det inte godkänns först av motståndarlaget. Man får inte vara permanent medlem i två lag i stegen.

Resultat rapporteras in via https://ligaspel.se/angelholm senast ett dygn efter spelad match. Icke rapporterade matcher på torsdagen i sista veckan för omgången kommer att ge noll poäng till båda lagen.
Vill man hoppa av stegen så meddela gärna detta SENAST en vecka innan sista match i aktuell omgång. Anmäler man sig inte via Matchi.se innan utsatt tid tas det som ett avhopp och lag från ”väntelistan” tas in istället.

Kostnad är 1300 kr per lag och omgång. Det ingår alltså fem matcher (130 kr per match och person och då ingår banhyran).

Inga matcher flyttas kostnadsfritt. Alternativen som finns är att spela matchen som den ligger med ordinarie lag vilket såklart är det bästa, men annars att ta in likvärdig reserv och spela matchen. I värsta fall får man lämna WO (0-6 0-6) om man inte kan spela. Alternativet att komma överens med motståndarna och själv boka och betala en ny tid finns såklart oxå. Den ordinarie tiden för stegen ansvarar ni själv för och kan antingen utnyttjas för träning eller säljas till vem man vill eller byta mot annan match i stegen. Allt detta ombesörjs i så fall av lagen själva och man får gärna använda vår Facebook grupp för att sälja eller byta tider.

Vid avhoppande lag tas lag in från väntelistan. Admin äger rätt att ändra i grupperna för att få ihop jämnaste möjliga stege vid nya, utbyte eller avsaknad av lag. Inget lag kan dock bli flyttat mot sin vilja mer än en grupp upp eller ner.


Frågor eller annat mailas till
stegen@engelholmspadel.se.