Ängelholm Padelklubb - Sommarstege!

Vi kommer att köra två helt fristående ”sommarstegar” under juli och augusti där man anmäler sig i lag genom nedanstående länk. En herrstege och en damstege.

Respektive lag får ett klippkort med 4 timmar och sen får man kontakta sina motståndare och boka in matcher själv valfri tid inne eller ute och betala med klippkortet. Fyra matcher per lag ska spelas och två matcher á två timmar per lag kan bokas och hemmalaget står för bokningen.

Vid anmälan så ange eventuell division i befintlig stege och om ni inte är med där så uppskatta vilken division ni tror ni är jämna med och har ni ingen aning så skriv er ungefärliga erfarenhet/spelstyrka så vi kan sätta ihop de jämnaste möjligaste grupperna. Ange även lagnamn, namn på alla spelarna i laget samt e-mail och telefonnummer till alla samt till vilket konto på Matchi.se vi ska lägga klippkortet.

Tanken är att det ska vara fem lag per grupp och blir det ojämnt så får man helt enkelt använda sina timmar att spela mot ett lag i gruppen två eller fler gånger.

Samtliga matcher ska vara spelade senast söndagen 25 augusti och därefter kommer heller inte klippkorten fungera att boka med.

Minst 10 lag per stege måste anmäla sig för att den sommarstegen ska bli av och vi ger plats till maximalt 40 lag per stege.

Anmälan senast fredag 28 juni och spelschema kommer ut i ligaspel.se senast söndag 30 juni. Detta är enbart för att se vilka man ska möta och kunna rapportera in resultat, tiderna är inte relevanta.

Dessa ”stegar” är som sagt helt fristående och har inget med ranking eller spel i höstens stegar att göra när de drar igång. De grundar sig som vanligt på föregående omgång i de vanliga stegarna. 

Regler är som ordinarie stegar enligt nedan med undantaget att man spelar 2 timmar istället för 1,5.

Frågor så kontakta oss på stegen@engelholmspadel.se


Stegen i hallen!
Vi kör både en herrstege och en damstege i hallen enligt schema nedan.

Maximalt antal lag i herrstegen är 60 lag fördelat på 10 grupper och i damstegen 24 lag fördelat på 4 grupper. Vid fler anmälningar än så skapas en kö och vi tar in lag allt eftersom andra lag eventuellt hoppar av. Anmälan kostar 1300 kr per lag och omgång.

Vi spelar alltså 6 lag i varje grupp vilket innebär 5 matcher per omgång fördelat på 5 veckor enligt schema nedan. Efter varje omgång flyttas två lag upp och två lag ner från varje grupp (utom grupp 1 och grupp 10 där upp- respektive nedflyttning ej är möjligt)

Har du frågor så vänligen hör av dig till stegen@engelholmspadel.se

Anmälan görs via Matchi.se (har du inget konto där så skapa dig ett kostnadsfritt). Är du befintligt lag får du mail automatiskt inför varje ny omgång och är du ny så maila på stegen@engelholmspadel.se så mailar vi länk om det finns platser lediga.

Stegen gör sommaruppehåll från mitten av juni till slutet av augusti varje år. De som är med sista omgången innan uppehållet har förtur till när stegen sätter igång efter uppehållet och rankingen grundas på resultatet från före uppehållet.

Tider

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

17.00-18.30

Dam grupp 3

Herr grupp 3

Herr grupp 7

------------

18.30-20.00

Dam grupp 2

Herr grupp 2

Herr grupp 6

------------

20.00-21.30

Dam grupp 1

Herr grupp 1

Herr grupp 5

Herr grupp 9

21.30-23.00

Dam grupp 4

Herr grupp 4

Herr grupp 8

Herr grupp 10


Regler

Spel i grupper om sex lag med fem matcher per lag där de två första lagen av gruppen avancerar till nästa högre grupp och de två sista lagen i gruppen degraderas till gruppen under. Matcherna spelas på tid 90 minuter (minus 3 min för uppvärmning) eller först till två set. Seten är vanliga set till sex game med tiebreak till sju vid sex lika i game. Sidbyte vid ojämnt antal spelade game.
Hinner inget lag till två set vinner det lag som vann första set om spel pågår i andra set. Pågår spel i tredje set vinner det lag som har flest game i tredje setet när det är tre minuter kvar. Är det lika med tre minuter kvar spelas ett tiebreak som avgör. En match kan alltså inte sluta oavgjord.
Man ska vara på plats en kvart i förväg om man inte har första matchen för dagen och matcher börjar tidigare om föregående match är slut innan sluttid och spelarna inte vill träna (vilket man såklart får om man vill) resten av deras tid.
Placering i gruppen avgörs genom flest vinster och vid lika antal vinster avgör inbördes möte. Skulle tre lag sluta på samma poäng och där lagen har varsin vinst inbördes inom den "tre-gruppen" avgör total gameskillnad och därefter totalt antal vunna game. Det är tillåtet att ta in jämnbra reserv för en match, dock inte ta in spelare från en högre division i padelstegen om det inte godkänns först av motståndarlaget. Man får inte vara permanent medlem i två lag i stegen.

Resultat rapporteras in via https://ligaspel.se/angelholm senast ett dygn efter spelad match. Icke rapporterade matcher på torsdagen i sista veckan för omgången kommer att ge noll poäng till båda lagen.
Vill man hoppa av stegen så meddela gärna detta SENAST en vecka innan sista match i aktuell omgång. Anmäler man sig inte via Matchi.se innan utsatt tid tas det som ett avhopp och lag från ”väntelistan” tas in istället.

Kostnad är 1300 kr per lag och omgång. Det ingår alltså fem matcher (130 kr per match och person och då ingår banhyran).

Inga matcher flyttas kostnadsfritt. Alternativen som finns är att spela matchen som den ligger med ordinarie lag vilket såklart är det bästa, men annars att ta in likvärdig reserv och spela matchen. I värsta fall får man lämna WO (0-6 0-6) om man inte kan spela. Alternativet att komma överens med motståndarna och själv boka och betala en ny tid finns såklart oxå. Den ordinarie tiden för stegen ansvarar ni själv för och kan antingen utnyttjas för träning eller säljas till vem man vill eller byta mot annan match i stegen. Allt detta ombesörjs i så fall av lagen själva och man får gärna använda vår Facebook grupp för att sälja eller byta tider.

Vid avhoppande lag tas lag in från väntelistan. Admin äger rätt att ändra i grupperna för att få ihop jämnaste möjliga stege vid nya, utbyte eller avsaknad av lag. Inget lag kan dock bli flyttat mot sin vilja mer än en grupp upp eller ner.


Frågor eller annat mailas till
stegen@engelholmspadel.se.